Städa ur necessären



Ofta är make up och hudvårdsprodukter märkta med en liten ikon som liknar en burk. På den står produktens hållbarhet i form av en siffra. Men du får själv hålla koll på när förpackningen öppnades. Här är  några goda råd på vägen till en fräsch sminkväska.


Foundation och concealer
Hållbarheten varierar. Om din foundation är vattenbaserad håller den drygt ett år, medan en oljebaserad foundation har en något längre överlevnadstid på 18 månader. Concealers håller 12-18 månader.

Rouge, bronser, puder
Rouge, puder och bronser i puderform har en hållbarhet på cirka två år.

Krämbaserade produkter
Krämskuggor och krämrouge har kortare livstid än torra produkter. Dessa bör du byta ut efter 12-18 månader.

Läppstift och läppglans
Läppstift har oftast ganska lång hållbarhet. Mellan två till fyra år kan du använda ditt favoritstift. Är du osäker på om ditt läppstift fortfarande går att använda kan du lukta på det. Doftar det konstigt är det med största sannolikhet dags att förpassa det till papperskorgen. Läppglans har något kortare hållbarhetstid, men även med dessa kan du lukta dig till huruvida det är dags för soptunnan, eller inte.

Maskara
Maskara använder man oftast alldeles för länge. Efter att förpackningen har öppnats kan produkten användas i max tre till fyra månader. Maskara samlar snabbt på sig bakterier, och eftersom ögat är extra känsligt bör du byta ut dem med jämna mellanrum. Om du har haft en ögoninfektion ska du byta till en ny mascara på en gång. Detta gäller även flytande eyeliner.

Kajalpennor läppennor och ögonskuggor
Dessa produkter håller länge. Pennorna ska du dock se till att vässa lite då och då. Räkna med att göra dig av med pennor och skuggor efter cirka tre år.

Parfymer
Dofter är känsliga för värme och ljus. Om du förvarar dina parfymer på ett mörkt och svalt ställe kan de behålla sin doften upp emot tre år.


(Källa: Veckorevyn)


hacke

Verkar vi avundsjuka :) Eller så har vi inge liv och vadå vi gör det som en kul grej bara (: Kissie gillar den ju :)



URL: http://betoongen.blogg.se/





NAMN
 

MAIL


URL


SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?