Godmorgon

Hej! 

Torsdag och helgen närmar sig! Ska bli så skönt efter en jobbig vecka. Fullt upp och allmänt sliten och trött. 

Idag blir det äntligen träning med Sandra! Att köra två ger mer push att pressa sig lite längre. Ben och mage är det idag och det ser jag fram emot. :) 

Igår vart det sen träning med Sanny. Triceps, bröst och axlar körde jag. Fick rätt bra pump och vart ett ok pass måste jag säga. 

 
Vart lite pump i armarna och ådrorna visa sig! ;) 

Nu mot jobbet och sen fullt upp efter det. 

/Fanny


Tisdag

 
Igår bjöds det på riktigt god mat hos syrran och Johannes. Mycket trevligt vardagslyx att slippa laga mat själv. :) Hem för ett sent pass med ben i fokus. Svettades som en gris men då känns det ju mycket bättre när man går därifrån, som man verkligen jobbat! :) 
 
Idag blir det jobb till halv tolv, utbildning tolv till halv fem för sedan stressa tillbaka till jobbet för apt som egentligen börjar halv fem men som jag blir lite sen till. Halv åtta ikväll får jag gå hem. Kommer vara mer levande än död efter denna dag känns det som! Säkert en kul och intresant dag men lång. Är redan trött nu haha. 
 
Får ev bli vilodag idag istället för imorgon beroende på hur jag känner när jag kommer hem. Man brukar vara rätt tömd i huvudet efter en sån dag. Ingen träning med Sandra för än på torsdag heller.. buhuu! Men ibland krockar saker så man inte får ihop det men vi får ju trotts allt ihop det rätt mycket ändå! :D
 
Om inte annat får vi en helg tillsammans. Mycket träning då Sandra är ledig i helgen sen har vi bokat en tripp till Linköping på lördag. Shopping och Ikea, ska bli så kul!! Så vi startar dagen med cardio är tanken innan vi drar iväg och sen ett styrkepass när vi kommer hem från Linköping. Hoppas på morgon cardio söndag med samt styrka sen. En riktig träningshelg och en bra start på mars som är starten på massa cardio på schemat och vår deffperiod startar. Taggad som få och kul att se vad det ger! :D
 
 Ben igår!
 
 

Believe in yourself

 
 
 

Kamera

 
Är lite sugen på en ny kamera och en kompaktkamera faktiskt! Har en systemkamera men känner att den används för lite tyvärr. Går ju inte att komma ifrån att den är lite klumpig och opraktisk så man slänger direkt inte med den hur som. Så tankarna går att sälja den och istället köpa en kompakt som tar bra bilder och som jag faktiskt kan använda mer då den lättare får plats i väskan.
 
Ska fundera lite till.. För frågan är ju även då vilken ska man köpa?! Känns som en djungel bland alla märken och typer att välja bland. Lite sugen på en canon G15 men vi får se.. den är ju inte så jätte billig heller tyvärr för en kompaktkamera med ska vara grym och smidigare.. Fundera och åter fundera.. :D
 
Canon Powershot G15
 
 

Önska får man alltid!

 
 

NYTT!

 
Fick ett presentkort i julas på Så mycket bättre, en butik på öster. Nu har jag hittat min lampa som jag vill ha och som det var tänkt till. Igår köpte vi en riktigt fin taklampa till köket. Bra pris var det med så fick bara lägga till lite själv och resten gick på presentkortet. Nöjd tjej! Nu ska det bara fixas lite annat runt om in köket. ;)
 
 
 
 

Rygg biceps

 
Efter lite problem med ryggen så är jag åter på banan igen! Missa dock nästan igen då det föll sig bra med vilodagar och kunde ta igen det med dubbla pass.
 
Idag vart det ett riktigt bra pass med rygg och biceps. Problemen i ryggen kändes inget och det känns otroligt skönt. Tror både jag och Sandra tycker att rygg är ett av veckans roligaste pass! Idag flöt det på riktigt bra och alla övningar kändes faktiskt riktigt bra. Teknink och kontakten var där det skulle. 
 
Vi tog många kort och även filma lite idag. Detta för att lättare se själv sina resultat och filmningen är framförallt för att se teknink. Det är svårt att se själv när man gör en övning så filmningen gör det lättare att se själv hur man gör mer konkret och vad man behöver jobba på. Man kan tex se om man gör övningen rätt och sen kan "rätt" skilja sig olika för olika personer. Hittar du inte kontakten med muskeln så spelar det ingen roll hur "rätt" du tycker/tror du gör för då blir övningen iaf meningslös. En övning och samma övning kan skillja sig lite från person till person, alla hittar kontakten olika. Men något som inte är olika och viktigt är att ryggen är bra och där finns inga fel, ryggen måste du hålla för inte skada dig! Bra tips förövrigt till andra det där med att filma sig! :)
 
 
 
 
Att ta fredag kändes helt underbart skönt sen. Trött som en gnu blir det ingen sen fredag för varken mig eller Sanny. Vi har blivit riktigt duktiga på att lägga oss skapligt. Man är piggare på dagen, ger bättre i träningen och kroppen får mer tid för återhämtning. Fredagen brukar även den bli rätt tidig, trötta träningsmänniskor! ;)
 
Notis..
Jag skriver utefrån det jag lärt mig genom läsning och från andra som tränat mycket längre och har mer erfarenhet än mig och utefrån det jag lärt mig från mina egna kunskaper. Det finns tusen olika syn och hur man ska och inte ska när det gäller träning och nu tänker jag på allt som har med träning att göra. Det viktigaste är att DU gör det som känns bästa för dig, ger dig dina resultat du är ute efter och gör det du tror på. Träningslära är en enormt stor kaka och jag kan egentligen väldigt lite då som sagt det finns en hel värld om detta att lära sig om. Jag har säkert fel i vissa saker jag skriver om för vem säger att jag inte lärt mig fel, jag kan inte allt och är inget proffs i detta. Finns säker dom som tycker jag skriver fel saker ibland men jag kanske tycker samma om vad jag hör från andra men det är just för vi lär oss olika saker och så är det med det mesta i världen. Jag skriver bara utifrån mig och vad jag lärt mig. Du behöver inte tycka som jag, hålla med eller göra som jag. Men du får självklart inspireras och ta del av det jag lärt mig/tror på. Jag skriver om det jag tror på och som ger mig mina resultat och passar min kropp. DU själv är viktigast!
 
 
 

Slutet

Hej! :)
 
Nu är snart denna vecka slut. Har haft en rätt tung vecka, om inte annat tunga sista dagar på veckan. Har haft sjukt ont i ryggen och det tar på krafter enormt. Det har ju tyvärr påverkat träningen med. Kom i onsdags em och trodde ärligt jag skulle avlida av smärtor på jobbet. Som tur var så är onsdag vår vilodag så missa ingen träning och jag fick hem och vila ryggen. Tordags försökte jag mig till gymmet där ben och mage skulle köras. Min rygg palla tyvärr inte med mer än några benövningar på låg vikt där jag satt ner i en stol med bättre stöd för ryggen. Är ju vår extra dag för dom muskelgrupperna så missa inte något större pass. Dessa två kan jag alltid klämma in lättare efter ett ordinarie pass och lättare ta igen. Fredag var studiedag på jobbet och trodde efter lunch att jag skulle skjuta mig själv. Sitta en hel dag som man inte är van vid och sen ha ont är ingen bra kombo. Hängde med en kort stund till  S:T Anne Bar&Lounge för lite after work men blev äta och gå hem sen. Så jag och Sanny tog oss istället en skön hemmakväll. 
 
Denna helg har varit otroligt lugn måste jag säga och vi har i stort sett bara varit hemma och inte gjort några större ansträngningar. ;) Ryggen fick vila igår med men kändes mycket bättre men ville inte stressa på det..
 
Idag testa jag och körde fredagens pass.. gick faktiskt över föräntan. Gjorde inte ont men kände av att det var lite tyngre i tyggen ä vanligt. Körde inte för höga vikter för att inte stressa ryggen och ja som sagt det gick. Glad och nöjd över att ryggen inte verkar blivit något långvarit. Jag får äntligen vara där jag vill, på gymmet. :)
 
Idag hade vi även lite besök av Nina och Tobbe och deras sjukt söta dotter Tilde och deras två hundar. Lite gott fika och sällskap som vi träffar allt för sällan var trevligt en söndag. :)
 
 
Haha Sandra!!! 
 
Härligt filmklipp vi titta på under vår studiedag. :D
l
l
V
 
 
 

överkropp

 
Idag vart det träning själv och det var triceps, bröst och axlar fick jobba. 
 
Är tacksam att vi ändå får ihop så många pass tillsammans så en dag ska man väl klara sig. Gick bra för att köra själv men fasiken vad tomt det var. Ingen att prata teknik (något som är viktigt och som man aldrig kan sluta träna på) eller annat bra som har med träning att göra. Den extra pushen finns ju inte riktigt där heller på samma sätt. Nu är man ju van att köra två och den fungerar otroligt bra. Men som sagt, i det stora hela nöjd och glad. :)
 
 
Bilden är dock från i söndags men hade inte något annat kul att bjuda på. ;)
 
 
 
 

Ben

 
Idag var ben i fokus för mig och Sandra. 
 
Vi körde:
  • Benpress - Standard när vi kör och inte i den "vanliga" sittande utan den man typ halvligger i. Den är mycket skönare och bättre då den tar mer på rumpa. Tänk då på att ha fötterna högre upp för att den ska ta mer på rumpan.
  • Lårcurl
  • Benspark
  • Vadpress - I vanliga benpressen.
  • Squats i smithmaskinen.
  • Utfall i smithmaskinen.
 
Skulle kört raka marklyft men var så jäkla mycket folk så var så trång så vi hoppa det.
Avsluta med en magövning istället på en riktigt bra magmaskin dom har.
 
Så ser den ut.
 
 
Övre är den vanliga benpressen och under den andra som tar mer på rumpa.
Där lägger man på fria vikter.
 
 
Bra pass var det! :D
 
 
 

Lördag

 
Lördag och njuter av egentid för fullt. Tycker det är rätt skönt ibland när Sanny drar iväg med grabbarna (som nu) att passa på att välja att vara just själv. Viktigt att få vara det ibland, iaf för mig. :)
 
Vin och annat som har med fest eller alkohol känns inte lockande alls.. Sist kände jag att det inte alls var speciellt kul och absolut inte värt det. Ofta blir söndagen förstörd för man är småseg och tycker det då är roligare att nyttja helgen bättre än i soffan.. som tex kunna träna på söndagen. ;)
 
Då uppskattar jag heldre än kväll där man ses några över mat och vin lr liknande än bara en fest i sig.. nej usch vad jag är trött på det och tycker det för det mesta är riktigt tråkigt och ovärt. 
 
Träningen som jag älskar så mycket kastas dessutom bort till hälften på att dricka alkohol.
Kanske inte för ett gals vin men nu menar jag när det blir mer en ett. 
Den tid jag lägger ner på träningen gör för intet då och det är det inte värt!
Träning är något som får mig att må bra och är något jag tycker är otroligt kul! :D
 
 
Töntar runt i en keps och myskläder hemma ikväll. ;)
 
 

ringar

 
I dag fick rygg och biceps jobba hårt! Ett kul och bra pass. Det vart nog det bästa passet på hela veckan!
 
Sovit så dåligt hela veckan och varit otroligt trött så har inte varit min optimala träningsvecka men så är det ibland. Allt kan inte vara bra jämt och man kan inte va på topp jämt. Men fick iaf ett bra fredagspass. :)
 
Vi hann tom med lite lek i ringarna. Sånt man gjorde när man var liten (lång-/mellanstaidiet) och gick i skolan. Stå upp och ner, kullerbyttor och "fågelboet" haha Roligt var det iaf. ;)
 
Suddig bild 
 
Fågelboet haha!!
 
 

träning

 
Var ett tag sen så dax för en uppdatering angående senaste veckan.
 
Torsdags körde jag ett grymt pass med fokus på mage och rumpa. 
Fredags vart det biceps och rygg.
Lördag var magen i fokus. Ett pass där magen fick jobba ordentligt men avslutades med många skratt. ;)
Söndag är vilodag.
 
Nu är den ny veckan redan i rullning och även så träningen.
 
Måndagen var ben och mycket fokus på rumpan (såklart). Dålig sömn den natten gjorde mig trött och fick kämpa igenom passet. Men det gjordes och jag var nöjd. Fick tom en härlig träningsvärk i rumpan. ;)
 
Igår körde jag tricep, axel och bröst. Hann även med lite mage. Tyvär utan min andra hälft. Det gick bra men den där sista extra kämparglöden saknades. Men imorgon (idag vilodag) så är det som det ska igen. :D Då ska det bli fokus på mage och rumpa. Det är några muskelgrupper jag har i schema två dagar i veckan då dom är viktiga för mig. Har jag tid över efter dom andra passen lägger jag till lite sånt med.
 
Jag är inte ute efter att bli biffig eller stor utan bli mer fit och få en snygg tajt och vältränad kropp. Det är mitt mål! En kropp JAG trivs med. :D